Gott nytt år alla fina ni.

Jag vill önska er ett gott nytt år och hoppas ni finner glädje, sanning och kärlek. 

 Fyrverkerierna smäller redan för fullt och jag tänker på dem som tillverkat dem med sina händer, på de djur som lider av smällarna och på miljön som tar stryk av kemikalierna. Vissa gör saker som får en att undra om de tror att vi har en annan planet att åka till. 
 Jag läste idag en obehaglig artikel (länk) om vad som skrevs för tio år sedan, om hur två ynka grader varmare på jorden kan få förödande följder. Tio år till och vi kanske inte finns mer, skulle jag tro. 
  Ännu viktigare att göra så gott man kan för att få ett slut på galenskapen och att leva så fullt ut som möjligt, förstås. 

Igår var vi och klättrade. Var första gången jag gjort något sådant (den yttepyttelilla halvmeters klätterväggen i Rörelserummet på min grundskola räknas inte) och var ju kul. Häftigt att se dem som kunde en hel del, de nästan flöt över väggarna eftersom de gjorde det så smidigt. 

Nu, efter att ha rensat bort allt som har med fb att göra (jisses, det tog tid..) ska jag göra mig i ordning inför en natt med dans bland fint folk. 

Ha det fint! 
/Ida

Ursäkta annonserna

Nu har blogg.se tydligen slängt upp panorama annonsen på allas bloggar, något som man själv kunde bestämma över förut. Tycker det är ganska intressant med hierarkier även på sociala medier.. "Betala bort det om du vill bli framgångsrik". Najnaj säger jag. Byter nog snart, så småningom. 
Men ja, så att ni vet om att det inte är jag som lagt upp det för att tjäna in poäng för att få synas, utan det är helt enkelt blogg.se som satt upp det. 

Hoppas ni har det fint! 
/Ida

Välkomna hit

Det här är en blogg som jag har velat skriva länge. Namnet Idreaido kom jag på efter att ha suttit och lekt med mitt namn Ida och en del andra ord i huvudet bland vita täcken och kuddar med en stjärnklar kväll i min hemstad som jag kallar för Örnboet. 
 
Jag är 24 år ung och bor i Helsingfors och drömmer bland annat om att få se världen bli räddad och att få bo i skogen, gärna hemma i norrland.
   På dagarna arbetar jag deltid och min övriga tid försöker jag använda på bästa sätt med fina saker, som att skriva, sjunga, dansa, pyssla, sy, leka med rockringen och att träffa härliga människor. På nätterna sover jag i hängmattan, funderar eller bakar. 

Jag skulle vilja påstå att jag vuxit upp enligt Muminfilosofin och älskar de där vita trollen mer än en hel del annat.
Vill leva ett så enkelt och miljövänligt liv som möjligt och en av vägarna är nopoo som jag skriver en del om på Nopooguiden och Skönhetsskafferiet. Andra vägar är att odla egen mat, inte köpa alls eller köpa begagnat, återanvända och lära sig nya saker om hur man klarar sig utan konsumtionssamhället. 
 
Hoppas ni finner något fint att läsa och ta del av.
Vid funderingar, loveletters eller om en vill ses på en fika kan en skriva en kommentar eller skicka ett mejl till: idreaido (at) riseup.net

Kram på dig! 
/Ida
 


RSS 2.0