Detaljerad snöflinga av papper

Som Anna nämner i ett inlägg är helt vansinnigt många julpynt gjorda av plast. Hur dåligt som helst tycker jag. Kika vidare på hennes inlägg om ni vill ha ytterligare miljövänliga julpysseltips här. 
  Själv har jag fått tips av en fin bekant om den här otroligt härliga snöflingan och tutorialen finner du här. Min blev rätt ojämn, men på sätt och vis får den sin charm då, haha.  Och allt du behöver är papper, sax, nål och lim!
  I ekotänk kan man ju göra sitt eget klister av t.ex. potatismjöl (välj eko och närodlat) och vatten. Eller som Evelina har gjort här. 

Nu ska jag försöka nå mitt nya dagsmål för nanowrimo: 2541 ord. 
Ha en fin helg! 
/Ida

14 november 2014

Hej på er. 
Det är mycket som händer nu. Helgen är fylld med kurs och skrivande och på måndag ska jag på första dagen på praktik, vilket innebär långa dagar för mig som numera är van vid bara deltid. Men det blir säkert givande och lärorika veckor trots de tidiga mornarna. 
  Har köpt biljetter hem, men inte alla, får se till att göra det snart så att man inte blir kvar i Stockholm av misstag.

Skrivandet går ganska segt, men framåt. 12956 ord har det nu blivit, plus lite till som ännu vilar i anteckningsboken. För det här "projektet" så behöver jag leta fram dagar och bilder i bloggarkiv, hårddisk etc. för att minnas, därför hackar det som lite upp sig i skrivandet.
   Igårkväll skrev jag dock in en del av datumen och stödmeningar i texten vilket jag hoppas kommer att ge mer flyt. Då kan jag skriva lite eller mycket om en dag och därefter snabbt gå vidare om jag känner för det. 
    Idag "borde" jag vara uppe i 23333 ord, vilket är ganska långt borta just nu, men vem vet, kanske jag har några superskrivartimmar påkommande. 
 
Nu ska jag nog sova nån timme till. 
Ha en fin helg! 
/Ida
 
 

Nanowrimo

Nu är det november och jag ska för första gången ge mig på Nanowrimo. Jag är nervös.
Ska skriva en bok om något jag haft i huvudet i ett och ett halvt år. Och om något som funnits i hjärtat mycket längre. Nu är det dags.
   Jag kommer därför vara lite mer borta än vanligt från bloggandet. Ni som vill läsa kan kanske få det framöver.
Nån annan som kör nanowrimo? Berätta! :)  

Idag städade vi upp läggan, åkte till farfars familjs grav för att tända ljus och samla ihop tankar, plockade nypon och sen har jag varit med fina Patri. Vi har skrivit på våra projekt, pratat och lagat soppa på pumpa, morot och kålrot. Blev himlarns gott. Hon gav mig helt superfina färgpennor av trä som det ska ritas en massa fint med.

Önskar er ett superfint november!
/Ida RSS 2.0