När jag var sjutton år och nio fullmånar gammal.

Vi smög till skolans bibliotek och du tog mig i handen. Vi gömde oss bakom hyllorna, vid ett litet träbord med stolar mittemot varandra. Ingen fick veta.
   Du sa att du tyckte att vi borde vara ihop, kunna visa och säga det till de andra. Ingen misstänkte någonting, trots att vi gick i samma klass. De undrade vem du träffade, fastän att jag satt framför dem.

I bibliotekstystnaden höll du mig i handen. Du hade ljust hår. Det var schamporent och lätt. Blå ögon.
   Jag var osäker. För jag ville inte ge mig in i något, inte ännu. Fastän han som bodde 796 kilometer bort, inte ville vara med mig, var det ändå han som snurrade i huvudet. Som en ständig upprepning. Den började bli dammig.
   Vågade jag lämna det. Vågade jag lämna något jag hållit så hårt i flera år. Personen jag pratat med genom nätterna med dyra telefonräkningar som följd. Han som jag inte kände, men vars nummer, födelsedatum och adress jag kunde säga i sömnen.
 
Med dig var det på riktigt.
Och du var faktiskt vackrare.
 
Vi tog regniga promenader och en kväll lyssnade vi på musik hemma hos dig. Jag satt på golvet, med blött hår som droppade. De landade på träparketten. Det var varmt och torrt efter att ha vandrat i regnet. Men vi höll inte varandra i handen. Inte ännu.

  En annan gång, skulle jag hälsa på dig och se på film. Jag gick de få trapporna upp. Plingade på. Hjärtat hade aldrig slagit så fort som den gången. Jag glömmer aldrig dörren och den väntan, de få sekunderna.
   Hjärtat har aldrig slagit som det gjorde då, inte före och inte heller efter.
 
Och sen, blev det vi.

Kommentarer
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

så fint skrivet

Svar: Tack så mycket :)
Ida

2014-10-11 @ 21:57:20
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: daniela

va fint du skriver! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Ida

2014-10-25 @ 15:32:51
URL: http://ddanielas.blogg.se

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0