I regnet sa hon, har du en laddare?

De har lovat storm och 110 cm över den normala vattennivån och längs bussfönstret rinner små älvar. Kanske säger klimatförändringarna sitt, även här, tänker jag och kliver av. Hoppar över vattnet som redan börjat samlas längs ena vägen. Brunnen är full, kan den bli full?
Luften är frisk och jag hör en röst genom regnet; Anteeks, hei anteeks och en ung kvinna kommer gående mot mig med ett par kassar i handen.
- Har du en mini-usbladdare? frågar hon och fortsätter: Jag skulle bara behöva ringa ett samtal, få ett nummer.
   Jag tänker efter, tittar ner på hennes kassar och minns klippet med Sthlmpanda om hur människorobotar ignorerar de som verkar skumma, som t.om. TÄNK, PRATAR med främlingar.
Sen kommer mitt svar;
- det har jag säkert, kom med bara, och så går vi de sista hundra metren hem till mig. Tänk om hon knivhugger mig, eller något, ska jag be henne vänta utanför?
 
Men mina händer låser upp och kroppen går in och hon följer efter; påpekar vänligt om våra växter, frågar om hon ska ta av sig skorna, medans jag yr runt i lägenheten och letar efter laddaren.
    Jag frågar om hon vill ha te. Hon tackar först nej men sen ändrar hon sig. Sockarna är våta och hon säger att jag kan be henne gå om det känns obehagligt, jag svarar bara att: ingen brådska.
 
Hon berättar att säkert en miljon andra bara gick förbi och jag skakar bara på huvudet. Hur kan en lämna någon ensam i ett stormväder med nattsvart och regnblank asfalt och utan telefon.

Rädslan, den kommer att förgöra oss och vår medmänsklighet.Kommentarer
Postat av: Ida

Fint! Jag önskar att jag var en främlingspratare, men att jag har social fobi förstör det för mig. Blir ofta obekväm och stum i sociala sammanhang, ibland får jag ångest också. Tyvärr tar det bort mitt civilkurage också (I guess, har inte stått inför så många såna situationer :o), vilket känns ännu värre... Har äntligen tagit tag i det nu iaf, träffar en psykolog / går KBT för det sedan i höst... Har tänkt skriva ett inlägg om det någon gång, får se när jag hittar inspirationen / orden / tiden för det.

Svar: Ja, då kommer det nog ska du se, många bäckar små. Ska bli intressant att få läsa om!
I vår kultur är främlingsprat så himla tabu, vilket jag tycker är urtråkigt. "Alla är mördare, tjuvar eller knarkare" ungefär.

Kram på dig!
Ida

2015-12-05 @ 00:15:20
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0