2. Monthly makers - Återbruk

Den här månadens tema för Monthly makers är återbruk!
Något som jag gör för det mesta när jag skapar och som jag gärna drar till det nästan yttersta. Älskar att återanvända och ge nytt liv åt saker, helst utan att måla eller limma dem alltför mycket. Det känns så himla bra att slippa slängidealet.

Den här månaden blev en värdelös byrå till en prima bokhylla. Jag skruvade bort handtagen och stålstängerna på sidorna och ställde dem ovanpå en annan (inte lika värdelös) byrå. Inte så dumt va?


 
Nu slipper mina stackars böcker, skivor, sällskapsspel och filmer bo under skrivbordet :)

Sen har jag målat med överbliven saft från blåbären. Ni vet när man har en skål med bär och det bara blir en liten pöl kvar när allt ätits upp? Det kan användas!
Av blåbären blev det en sådan här härlig lila (det ljusare, mer röda, har inte hunnit torka ännu):

 
Har dessutom lånat från bibblan en bok om naturlig färgning. Spännande, får se vad där finns för tips och idéer.
 
Det blev även en del smyckesskapande för PIF 2014 och för korten skrevs det med blåbär.
För Pay it forward 2015: Vill ni få en present på posten av mig under det här året? Skriv ett mejl med er adress till aidu.blogg@live.se!

 

Och nu, för er dreadshatare; ni kan hoppa över detta.
  Jag har gjort dreads av mitt eget hår! Har nämligen samlat ihop hår när jag har borstat det. OMG SÅ JÄVLA VIDRIGT!!!! kanske ni tänker. Något som t.om. min pojkvän tycker är lite äckligt, trots att han själv har dreads..
 
Det är ba hår och dessutom mitt eget, tänk jag. Har man naturliga dreads så är det ju samma hår som bildar tovorna, som annars skulle ha lossnat. Så, är ju samma sak ;)
   När jag var liten såg jag en gång på TV om en konstnär som gjorde släktträd av olika människors hår, så det finns underligare saker att hitta på (även fast jag själv nog inte skulle göra ett sådant..)
  
Först har jag tovat ihop håret med virknål och "rullning" mellan händerna. Därefter våttovade jag dem och till sist satte jag pärlor och annat fint från gamla smycken. Två av pärlorna är från Gene Fornby, vilket var ett museum utformat som en riktig järnåldersby, ett av mina absoluta favoritställen när jag var barn.

Nåja, såhär blev resultatet:
 
 
 
 Vad har ni skapat under den här månaden?

För alla Monthly makers bidragen under februari, se kommentarerna till det här inlägget (och självklart klistra in en länk till ditt eget bidrag, eller tagga en bild på instagram med #monthlymakers)
 
Ha det fint!
/Ida
 

Stå upp

Jag läser om kvinnor som våldtas som inte får rätt i rätten, eller kanske inte ens chansen att nå dit till salen. Jag ser människor bli slagna av poliser. Jag tror inte på det här systemet längre och har inte gjort på lång tid.
När samerna blir spottade i ansiktet av domstolen på grund av ännu en gruva för mineraler och skitkapitalism så blir jag inte ett dugg förvånad. Men ledsen, jo.
Det räcker inte att fylla i papper längre och tro på att det ska vara till hjälp.
Vi behöver själva stå upp och försvara.

Och pst.. samma typer som dumpar gift i Chile ska komma och leka hemma hos oss i norrland. Kul va?

Inbjudan till dig! Invitation for you! och monthly makers februari

Hörrni, nu har den här månadens tema för Montly makers kommit! Titta här. Och för er som är nyfikna på allt fint som skapades under januari så kan ni ju kika här.
Nån av er som hakar på denna månad?

Sen tänkte jag att jag skulle ha kalas eller ja, helt enkelt en fin dag med bra folk i slutet av månaden, närmare bestämt lördagen den 28 februari.
   Eftersom jag inte känner typ nån här i stan ännu trots 1,5 år tid som jag spenderat här så är det helt enkelt dags att lära känna härligt folk. Om du bor längre bort är du förstås också mer än välkommen. Jag tänkte vi sku kunna skapa och hantverka (om du inte har eget material kan du få en del av mig), spela muminspel, prata, äta och laga smoothies å mat, sjunga, dansa och/eller allt fint vad en kan hitta på.
   Vill du komma på besök, klart du vill, kom bara! Jag bits inte. Skriv då en kommentar här nere eller ett mejl till adressen: aidu.blogg@live.se, så ger jag dig mer info som adress osv. Senast 27 februari, men helst redan idag :D

Här nedan kan ni se inbjudningskortet. Orginalet är faktiskt ett som jag haft till ett kalas när jag var liten. Mamma som stämplat med potatis <3 Hittade kortet av en slump i en av pappas gamla muminböcker, ganska fint.

English: see below!


 
 
 

RSS 2.0