2. Monthly makers - Återbruk

Den här månadens tema för Monthly makers är återbruk!
Något som jag gör för det mesta när jag skapar och som jag gärna drar till det nästan yttersta. Älskar att återanvända och ge nytt liv åt saker, helst utan att måla eller limma dem alltför mycket. Det känns så himla bra att slippa slängidealet.

Den här månaden blev en värdelös byrå till en prima bokhylla. Jag skruvade bort handtagen och stålstängerna på sidorna och ställde dem ovanpå en annan (inte lika värdelös) byrå. Inte så dumt va?


 
Nu slipper mina stackars böcker, skivor, sällskapsspel och filmer bo under skrivbordet :)

Sen har jag målat med överbliven saft från blåbären. Ni vet när man har en skål med bär och det bara blir en liten pöl kvar när allt ätits upp? Det kan användas!
Av blåbären blev det en sådan här härlig lila (det ljusare, mer röda, har inte hunnit torka ännu):

 
Har dessutom lånat från bibblan en bok om naturlig färgning. Spännande, får se vad där finns för tips och idéer.
 
Det blev även en del smyckesskapande för PIF 2014 och för korten skrevs det med blåbär.
För Pay it forward 2015: Vill ni få en present på posten av mig under det här året? Skriv ett mejl med er adress till aidu.blogg@live.se!

 

Och nu, för er dreadshatare; ni kan hoppa över detta.
  Jag har gjort dreads av mitt eget hår! Har nämligen samlat ihop hår när jag har borstat det. OMG SÅ JÄVLA VIDRIGT!!!! kanske ni tänker. Något som t.om. min pojkvän tycker är lite äckligt, trots att han själv har dreads..
 
Det är ba hår och dessutom mitt eget, tänk jag. Har man naturliga dreads så är det ju samma hår som bildar tovorna, som annars skulle ha lossnat. Så, är ju samma sak ;)
   När jag var liten såg jag en gång på TV om en konstnär som gjorde släktträd av olika människors hår, så det finns underligare saker att hitta på (även fast jag själv nog inte skulle göra ett sådant..)
  
Först har jag tovat ihop håret med virknål och "rullning" mellan händerna. Därefter våttovade jag dem och till sist satte jag pärlor och annat fint från gamla smycken. Två av pärlorna är från Gene Fornby, vilket var ett museum utformat som en riktig järnåldersby, ett av mina absoluta favoritställen när jag var barn.

Nåja, såhär blev resultatet:
 
 
 
 Vad har ni skapat under den här månaden?

För alla Monthly makers bidragen under februari, se kommentarerna till det här inlägget (och självklart klistra in en länk till ditt eget bidrag, eller tagga en bild på instagram med #monthlymakers)
 
Ha det fint!
/Ida
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Mycket saker du fått ihop! Gillar verkligen tanken på att måla med blåbär, cool idé!

Svar: Ja, en del blev det. Jarå, tyck det är fint att något så pass lite också kan återbrukas.
Ida

2015-02-25 @ 21:06:52
URL: http://bympv.blogg.se
Postat av: H

Naturlig färgning tjoho! Jag la en gammal t-shirt i en stor burk med kokvatten från rödbetor men det blev inte så mycket av det... Lustigt nog blev samma t-shirt använd i mitt bidrag till Monthly makers idag :P
Och apropå dreadsen så blev jag lite fnissig för jag mindes mina gamla hårtovor. Jag snaggade lite på ena sidan och satte först håret i en fläta innan det klipptes av. Som jag sen sparade av nån anledning. Och lite senare fick jag en spontan dread i nacken som inte gick att reda ut. När den klipptes av sparade jag den ett tag också haha. De låg bara i ett skåp och skrämde mina rumskamrater när de sträckte in händerna :P Ska du göra något med dina? De ser lite ut som smycken ;)

Svar: Åh! Men du provade i alla fall :D Nämen, då ska jag ta en titt! Haha, så härligt du, är ju lustfyllt att få skrämma folk emellanåt ;)
Jag tänkte faktiskt ha dem i håret, drömmer nån gång om dreads men inser alltid att jag i längden inte skulle stå ut med tanken. Har en enda riktig i håret just nu och tänker att några som en kan sätta dit och plocka bort skulle kunna vara fint.
Haha, vem vet, kanske det blir armband sen ;)
Ida

2015-02-25 @ 21:23:03
URL: http://rainbowcreativity.blogspot.com
Postat av: Alicia

Aha, så det är SÅ enkelt att måla med blåbär! Vad roligt :) Är nyfiken på andra hemligheter du trollar fram ut den där boken om naturlig färgning.

Det är intressant med hår, hur det anses vackert när det sitter på huvudet (men bara på huvudet om du är kvinna) och är äckligt om det finns på någon annan kroppsdel eller har klippts/fallit av. Jag tycker det är bra att du experimenterar och jävlas med de tankarna! Konstgrepps-Karin har också gjort det en del vill jag minnas.

Svar: Jadå! Å nu har jag satt yttepyttelite vatten i samma skål flera gånger och ännu funkar det fint. Ja, det där var bara en tanke som slog mig när jag hade käkat kvällsfika men tror nog den där boken innehåller en massa guld.
Absolut, var lite förvånad av att även min pojkvän tyckte det var skumt. Han är inte den som följer ideal eller seder direkt, haha.
Åhå, då måste jag ta och kika!
Ida

2015-02-26 @ 11:39:34
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Ida

Jag tyckte jättemycket om dreadsen! Hade faktiskt sparat mitt eget hår (både rött och lila) till en sida i wreck this journal som jag gjorde klart nyligen. :)

Svar: Kul att höra! Åhå, så spännande! :)
Ida

2015-02-27 @ 21:16:12
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0