Enkla flygande hjärtan!

Hej på er alla fina.
Om lite mer än om en vecka är det alla hjärtans dag, eller som det heter här i Finland: Vändag. Jag är ju inget fan av överkonsumtion och inte heller under högtider, men tycker det är fint att få påminnas lite extra om den kärlek som finns omkring en genom att själv få skapa och visa lite extra omtanke.

På jobbet hade jag tänkt vi skulle skapa olika små presenter med återvunnet material och för en kort stund sen hittade jag på en idé.
  Flygande hjärtan med fina meddelanden!
Jag tänkte jag skulle prova göra det här på jobbet så att varje barn för göra sitt eget hjärta och under veckan som kommer får alla skriva fina saker om varandra på våra hängande hjärtan. Jag ska visa hur jag hade tänkt och hur enkelt det är.

 Du behöver:
Toapapper- eller hushållsrullar (ca 5 hjärtan blir det per rulle)
Sax
Garn eller tråd
Papper att göra remsor att skriva meddelanden på.

Såhär gör du:
1. Klipp rullen i delar tvärsöver så att det blir ringar av dem. 0,5 cm - 1,5 cm bredd är rätt bra. Smalare än så gör att dina hjärtan blir sköra och går lätt sönder och brustna sådana vill vi ju inte vara med om.

2. Böj till ett hjärta! Lättast är att börja med botten, vik en spets och gör sedan två till.
    Om ni gör detta med barn kan det vara bra att påminna om att alla hjärtan är fina oavsett om de är spetsiga eller runda ;)
Om du vill kan du nu måla ditt hjärta. Då får du vänta att färgen torkat innan nästa steg.

3. Klipp en bit garn, knyt fast och börja linda runt hjärtats kanter. Du kan förstås sätta pärlor eller annan dekoration på garnet/tråden. Varför inte en pingla? Knyt fast så att garnet hålls på plats.

4. Nu får du klippa en bit garn eller tråd till för att kunna hänga upp ditt hjärta!

5. Klipp eller skär med papperskärare i ordning remsor av papper, återanvänd gärna gammalt papper som ligger å skräpar. Se till att remsorna inte blir högre än hjärtats kant för att underlätta för dina vänner att skriva.

6. Häng upp ditt hjärta och sätt lappar och penna i närheten för att låta någon få skriva något till dig! Lappen viker man på mitten en gång och sätter sedan fast den på en av de lindade varven av garnet på hjärtat. Klart!

Förstås kan man ha en burk med pärlor framme att få sätta på hjärtat istället eller vad som helst egentligen. Bara fantasin sätter gränser :)

 
Tror jag ska göra ett sånt här till min pojkvän inför nästa lördag, istället för ett kort får han ett hjärta fyllt med meddelanden.

Brukar ni skapa något inför alla hjärtans dag?

Kommentarer
Postat av: PysselQvinnans blogg

Vad bra tips! Detta har jag aldrig sätt tidigare!
http://pysselqvinnan.se/

Svar: Kul! :)
Ida

2015-02-26 @ 21:56:25
URL: http://haggalen.blogspot.scom

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0