-12

Jag var med T och mina systrar i bilen och norrland var tillräckligt kallt för att låta luften en andas ut bilda spöken framför ansiktet. Vi beställde hamburgare från en drive-in nedanför huset du bor i. Som vi bodde i. Jag såg dig kyssa henne på pannan och släcka lampan och jag sa: vi åker dit. 
   Vi klev in i din lägenhet och snön bildade blöta pölar på golvet. Din tystnad var högre än skriken på gatorna. 
Jag hittade en surfplatta, slängde ut den i snön och du sprang efter. Jag förstod att nu var vi tvungna att fara. 
Vi tog våra steg ut mot bilen, men jag blev kvar och stirrade på dig, för ditt ansikte bildade rynkor och ögonen var stora som tallrikar. Frustration. Över en skitpryl. 
    Sen såg du mig. Och jag bad om..
förlåtelse och började prata utan något stopp. 
Sen höll vi om varandra. Länge. 
Och det kändes som att alla ärr i hjärtat försvann. 
Allt dumt som hänt tynade bort. Fanns inte.
   Du, jag ska ge dig någonting sen, när den är färdig, kan du lova att du tar emot den, ensam? viskar jag och du svarar
   Vad är det för nåt? 
   Du får se sen, men kan du lova? 
Du nickar och jag vaknar när mina händer släpper taget
 
 
Nu måste jag bli klar med den. 
 
 
 
 
 

1. Monthly makers - Papper

Blev helt ofantligt pepp på skapande när jag såg Monthly makers, här kan ni läsa mer om det! Emelie har kommit med den här månadens tema, som är papper.

En kan ju göra vad som helst med papper. Jag har ritat en del i mitt häfte och sen har jag gjort en annan fin syssla som har med detta material att göra.. Jag skrev nämligen ett brev på 11 sidor till finaste vännen Olivia förra helgen då jag var på kurs. Älskar brev.

 

Sedan tog jag tag i mitt numera två år gamla ufo-projekt: masken med träden. Sist jag arbetade med den bodde jag med Sven. Jag satt vid köksbordet och rev bitar från hans gamla tidningar från byggnadsfacket. Sen hade jag en plastlåda med tapetklister och klistrade bit för bit. Det var förvånansvärt tillfredsställande att forma träden och masken med händerna.
  Jag behövde bara köpa färg för att göra den färdig. Sen gjorde vi slut. Sen flyttade jag långt bort. Sen blev masken och dess träd liggande i bokhyllan. Och fastän jag tänkte många gånger, ja den ska få bli klar, om nån dag eller två, så blev det inget fortsättande på det, förrän nu.
  Träden blev ihopklistrade med hemmagjort klister av vatten och potatismjöl denna gång och målade med de färger jag redan hade hemma. Det känns riktigt skönt att den nu är nästintill klar. Behöver bara sätta band att knyta fast den med och eventuellt sätta fler detaljer, kanske någon får flytta till trädtopparna.
 
 

Apropå masker, vi har köpt biljetterna till Venedig, wie!! Äntligen!

Därefter gjorde jag en krona, där ett kyrktorn tittar fram. Sen provade jag på att arbeta med en blandning av vetemjöl, vatten och salt. Den konsistensen tyckte jag inte om för fem öre. Men kanske provar snart på nytt.. har ju en burk med blandningen i kylskåpet. Hur som helst så blev det en liten figur av det som kanske får lite hår på huvudet nån gång framöver. Men å andra sidan, vem behöver hår om en har ett guldfärgat huvud.
   Sen målade jag även min planetmask, även den har legat två år i bortglömd.. planeterna har jag slarvat bort nånstans, jag får göra nya. En ovärdigtsuddig bild bjuder jag på för stunden, ni får se mer av dem framöver skulle jag tro:
 


Kika in här för fler bidrag till årets första tema! Och du, det är inte försent att vara med ännu, så lägg till ditt bidrag du också :)

Ha en fin kommande vecka!
/Ida

Statusarna som aldrig dök upp

Jag har inaktiverat min fuckingbullshit-användare (även känt som
FörvirrandeBrustabletteravlåtsasrelationer
eller ansiktsboken..), några statusar som aldrig dök upp där: 

- Har inte ätit en enda lussebulle idag.
Men gjort egen pepparkaksdeg med för mycket nejlika.. 

- Variation på vardagsmaten ris och röda linser: ris och gröna linser. 

- Mening.slös.heten

- Jag hade kunnat sparka sönder TVn när han gjorde samma sak mot mig. Men jag gjorde inte det, för jag visste att han älskade den mer än vad han kunde älska mig. 

- Jag var på badhuset och tjuvlyssnade på två tonåringar prata. Till tjejen vars kompis använder balsammetoden: Nej, hon är INTE sjuk i huvudet. Jag har tvättat mitt hår med bara vatten i över tre år och DET BLIR RENT. 

- Pesto och citronsaft kan även rädda soppa som blivit bränd i botten av kastrullen, undvik ändå att äta brända delar. Inget kan rädda dem. 

- Var god, vänta på er tur att gå under. Kapitalismen förstör för nuvarande vatten och natur där de fattigaste lever först för att sedan komma till er.. tut.
tut.
Ett misstag har skett, kapitalismen förstör redan era skogar och ert dricksvatten är redan fyllt med kemikalier. Vi kan gratulera, ni behöver inte längre vänta på er tur. Välkomna åter.  


RSS 2.0