1. Monthly makers - Papper

Blev helt ofantligt pepp på skapande när jag såg Monthly makers, här kan ni läsa mer om det! Emelie har kommit med den här månadens tema, som är papper.

En kan ju göra vad som helst med papper. Jag har ritat en del i mitt häfte och sen har jag gjort en annan fin syssla som har med detta material att göra.. Jag skrev nämligen ett brev på 11 sidor till finaste vännen Olivia förra helgen då jag var på kurs. Älskar brev.

 

Sedan tog jag tag i mitt numera två år gamla ufo-projekt: masken med träden. Sist jag arbetade med den bodde jag med Sven. Jag satt vid köksbordet och rev bitar från hans gamla tidningar från byggnadsfacket. Sen hade jag en plastlåda med tapetklister och klistrade bit för bit. Det var förvånansvärt tillfredsställande att forma träden och masken med händerna.
  Jag behövde bara köpa färg för att göra den färdig. Sen gjorde vi slut. Sen flyttade jag långt bort. Sen blev masken och dess träd liggande i bokhyllan. Och fastän jag tänkte många gånger, ja den ska få bli klar, om nån dag eller två, så blev det inget fortsättande på det, förrän nu.
  Träden blev ihopklistrade med hemmagjort klister av vatten och potatismjöl denna gång och målade med de färger jag redan hade hemma. Det känns riktigt skönt att den nu är nästintill klar. Behöver bara sätta band att knyta fast den med och eventuellt sätta fler detaljer, kanske någon får flytta till trädtopparna.
 
 

Apropå masker, vi har köpt biljetterna till Venedig, wie!! Äntligen!

Därefter gjorde jag en krona, där ett kyrktorn tittar fram. Sen provade jag på att arbeta med en blandning av vetemjöl, vatten och salt. Den konsistensen tyckte jag inte om för fem öre. Men kanske provar snart på nytt.. har ju en burk med blandningen i kylskåpet. Hur som helst så blev det en liten figur av det som kanske får lite hår på huvudet nån gång framöver. Men å andra sidan, vem behöver hår om en har ett guldfärgat huvud.
   Sen målade jag även min planetmask, även den har legat två år i bortglömd.. planeterna har jag slarvat bort nånstans, jag får göra nya. En ovärdigtsuddig bild bjuder jag på för stunden, ni får se mer av dem framöver skulle jag tro:
 


Kika in här för fler bidrag till årets första tema! Och du, det är inte försent att vara med ännu, så lägg till ditt bidrag du också :)

Ha en fin kommande vecka!
/Ida

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Meeeen så cool grej! Skulle verkligen vilja lära mig den här tekniken bättre, har testat en gång men det blev skitdåligt :P Så himla häftiga masker i alla fall!

Svar: Taaack så mycket! Ja, asså jag byggde upp masken med ståltråd först om jag inte minns galet fel. Sen "lindade" jag runt pappersremsor och med klistret gick det så lätt.
Jag har inte gjort sånt här mer än detta då och under typ.. lågstadiet nån gång, haha XD För mig var det tusen gånger bättre att jobba med klister och tillräckligt bra papper (inte glansigt å hårt som ena trädet är gjort av, blabb så jobbigt). Vetemjölsgeggan var helt superjobbig tyckte jag, tappade sugen nästan helt med det. Så, prova prova mer!
Vad skulle du vilja göra?
Ida

2015-01-25 @ 22:11:31
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Alicia

Alltså detta. Jag är så glad att du använder MM för att inte bara färdigställa ett ufo, utan dessutom utnyttja material som redan finns hemma! Och eget tapetklister. Det är ju PERFEKT! Sen förstår jag precis den terapeutiska känslan du beskriver med att forma papier-mâché med händerna. Mmmmm, jag älskar det kladdiga ljuvliga långsamma skulpterandet... Skitläcker mask också! Jag gillar blandningen av träd och hjort, demon och övernaturlig kraft.

Svar: Jaaaa, å jag har fullt ut blivit inspirerad och infångad av din sakmakarutmaning! Tycker det är just perfa. Haha jaaa, klet <3 moha.
Tack så mycket, blir så glad i hjärtat!
Ida

2015-01-26 @ 00:19:42
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Sandra Lundin

Men lägg aaaav! Vill också ha en egen mask ju. Så fint!

Svar: Tackar så mycke! :D Vad sku du vilja ha för mask? Har sett en bläckfisksmask som jag tyck e häftig, funderar på om det ska bli nästa projekt. Lagomt äcklig och skum sådär, haha.
Ida

2015-01-26 @ 07:57:31
URL: http://atilio.blogg.se/
Postat av: x-handarbete-pyssel

Jo, jag ville berätta att din mask med horn-träd, nej träd-horn! är helcool!!
Och att du gillar skriva brev, wow!
Och långt brev synes!!
Jag är alltså inte ensam kvar av arten brevskrivare!!.:)

Svar: Tackelitacktack!! Jaaa, brevskrivandet är något av det finaste jag vet. Nej vad härligt att du också skriver brev! Vill du ha en ny brevvän är det bara att skicka ett mejl åt mig! :D
Ida

2015-01-28 @ 09:32:58
URL: http://x-handarbete-pyssel.blogspot.se
Postat av: Sandra Lundin

Hade velat ha ett hjorthuvud att sätta på mitt egna ;) Haha bläckfisk låter lagom läskigt, ja :P

Svar: Jaaaa, det låter himla fint! haha, aoao
Ida

2015-01-29 @ 08:13:15
URL: http://atilio.blogg.se/

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0