Han från Argentina

Det var hon med fem resväskor som skulle flytta till Sverige och norrut. Han tog två av hennes väskor och en annan man två till. De hjälpte henne, trots att de inte kände henne. De går förbi och han ler. 
   Han är en sån som ser. En sådan som söker med hjärtat. En som inte drunknar i sig själv. Som ser sin omgivning och lägger märke till detaljer. Jag ser det direkt. 
Han kommer tillbaka och frågar om det är ledigt på bänkarna framför mig. Jag svarar ja. 
  Sen kommer en nysning och han frågar om jag vill ha halstabletter. De är gula med citronsmak och jag tackar med ett vänligt nej. 
  "I saw that you have flu, so I was just thinking" 
Det blir tyst en stund, packningen består av en ryggsäck och ett gitarrfodral och jag frågar vart han är på väg. Han berättar om att han ska till Köpenhamn och sen säger han:
   "I know that you are a person that speaks with your heart, I saw it emmediately, you smiled when I walked by, not just ignoring, and then of course, you have your kind of hippiestyle and, but it doesn't matter of course but I just could see that. You saw me and there is so many persons not doing that, seeing" 
Jag nickar. Och utan att känna den här människan vet jag vad han menar och jag vet att han är likadan. Och jag vet, att alla kan göra samma sak om de bara vill. 
Så han berättar om sina planer med tillägg av pero... Om att få se norrsken och om sitt hemland och varifrån han har vuxit upp och mer som jag inte lämnar ut här. 
 
Jag tänker att det är fantastiskt ändå. Det finns så mycket kärlek i världen att en även kan börja prata öppet med en främling på cityterminalen. Jag undrar varför så många har glömt det. 

  
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Åh vad fint ♥ Känns som att jag bara har ytliga samtal med mina främlingar

Svar: Javisst! Ja, det blir lätt så, prata om vädret osv.. haha.
Kanske en själv bara måste våga. Men kanske blir lätt så att en inbillar sig att de tycker en är konstig eller nåt, så kan jag tänka i alla fall emellanåt.
Ida

2015-01-06 @ 12:54:07
URL: http://anahl.blogg.se
Postat av: Ida | the sky under the sea

Åh. Fint.

Svar: Jaa, blev så glad i själen.
Ida

2015-01-06 @ 16:06:11
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0