Dansen och jag

Ett och ett halvt år har hunnit gå sedan jag var där på golvet, som jag innan fått spendera oräknebara timmar på.
Den gången kändes det nästan ända in i själroten.
 
Såhär såg det ut då till låten Stay av The Glass Child:
 
 
För flera bildligt levande (sjungande och talande) versioner av mig och annat kan ni kika in här på min gamla blogg.
 
Kanske borde spela in nåt nyare också, bara det att jag orkar inte lära mig redigera sådant, haha. Det får läggas upp som det är helt enkelt, så som det är i verkligheten, kanske bara rätt mycket suddigare, gråare och sämre ljudkvalitét, haha. Men vad gör det.
 
Hoppas ni har haft en fin helg

3. Monthly makers - Lera

Så, efter vår utflykt till Fölisön tog vi oss till mig. Vi hade egentligen tänkt måla med Patris nya akvareller, men istället knådade jag ihop en trolldeg och så skapade vi.
 
Receptet blev detta:
3 delar ekovetemjöl
1 del oraffinerat havssalt
1/ 1,5 del vatten.
 
Lyckligt ovetandes så blev det en rätt stor degklump. Jag hade ändå säkert 8 dl mjöl..
 
Hur som helst, nu var tiden kommen för att göra en kakelugn till mitt dockhus. Jag kavlade ut en bit deg som jag sedan lindade runt en toarulle och sen var det dags för detaljer. Jag valde mina finaste knappar, drog streck med kniven osv. Blev inte alls dumt, jag är nöjd. Tror att jag sen får lägga ett lager lack, eventuellt byta luckor och förstås som Patri föreslog, sätta in en eld! Yeaaay.
Nu behöver inte förfadern längre bo på radion, utan får istället bo där hen hör hemma. Känns så himla fint!
 
 
 
 
Sen gjorde jag en del blivande halsband som jag tänkte att jag ska trä nåt fint snöre igenom och dela ut på festival i sommar. För, Urkult i mitt hjärta. Blev även en hållare för rökelse (med Muminhuset såklart, hehe. Bästa pepparkaksformarna <3), en liten svan, krukor till dockhuset, pärlor och en liten kanin.
 
 
 
Jag hade sen tankar om något slott, eftersom något provrör (?) som jag haft hade fallit i golvet och gått sönder. Därför hade jag tänkt att dess liv inte ännu var kört.
Det blev såhär:
 
 

Med en del snirkliga gigantiska växter, en glasingång och en del små fönster.
Angående flaskan, så var den först ett stöd, för jag lade taket som ett tunt täcke med kavlad trolldeg.
  Jag tänkte att jag skulle fylla den med något, kanske hemliga meddelanden, som en gästbok eller sedlar (som en sparbössa). Vad tror ni, har ni några idéer?
 
Såklart ska dessa nog få målas och eventuellt lackas. Men har bestämt att göra det med Patri, så, snart snart kanske. Så, ni får nog se mer av dem framöver.
 
Vad har ni skapat denna månad? :)

För att vara med i Monthlymakers; Era länkar kan ni lägga som en kommentar här.
Vissa av er kanske undrar vad Monthly makers är för något? Kika då in här. 
 

Utflykt till Fölisön/Seurasaari och svanar

Igår trotsade jag och Patri kylan och begav oss till Fölisön efter att ha ätit stans godaste falafel på Fafa´s och besökt en väldigt turistig butik (det var så attans kallt att en behövde värma sig på vägen ner till bussen..). Till Fölisön kommer en enkelt med buss 24.

Ön är ett museum med en massa olika byggnader från olika delar av landet. För mig är det oerhört inspirerande, dels för skrivande, och dels för att jag drömmer om att få bo i en liten stuga som vi själva har byggt med våra egna händer och med enbart naturligt material.
  Så att få gå runt vid alla de här olika husen och slippa betonglådorna en stund är himla fint.
 
 
 
 
Det finns inte bara gamla "mysstugor" utan också en del annat, som en väderkvarn..
 

.. och ett lusthus som tidigare har funnits på Esplanaden. Tittar en in genom fönstret får en se vackra tapeter och detaljerade trämöbler.

 
Efter att ha vandrat omkring en stund slog vi oss ner på några stenar vid strandkanten för att äta kakor, diskutera hälsa och säga hej till svanarna, kråkorna och änderna.

 
 
Jag tog säkert över hundra bilder på dem. Brukar nämligen dela svanbilder med mamma och hon brukar dela sina med mig. Vet inte riktigt varför vi gör det, fint är det i alla fall.
  Men ja, som ni även kan se på föregående bild, åt de mest sjögräs:
 
 
Våra fötter tog oss sedan vidare och vi stannade vid ett café för att värma oss och dricka ekologiskt vitt te.
 
 
Himla fin dag måste jag säga.
 
På min gamla blogg kan ni läsa om utflykter till vinterträdgården och Sveaborg.
 

RSS 2.0