Skapande och smoothies

Igår kom då dagen efter min avklarade yrkesexamen och som jag planerat in med skapande och smoothies. Himla fint blev det. En del hittade hit via couchsurfing, en annan från Helsinki handicrafts (de ordnar hantverkskvällar, kika in fb-gruppen genom att söka på Helsinki handicrafts) och sista var ju min vän Patri.
   Det blev många diskussioner om språk, platser i världen, vilka vi är, mat, studentfirande och en del förstås om hur en ska göra med det arbetet som ligger i ens händer. Dessutom lyckades jag nästan få alla att förstå grejjen med att ha en hängmatta istället för en säng. En blir ganska lätt övertygad när en får prova.
 
Det var en himla fin dag och är ju inte så dumt att få dela med sig av sina gamla fina gömmor med pärlor, band och andra skatter. Särskilt när många av dem varit i min ägo i flera år men aldrig fått komma ut. Nu fick många av dem chansen, himla fint!
 
Under kvällen bjöd en av tjejerna på sitt recept på vegansk morotskaka och efter det spenderades natten med lite äventyr.
 
Jag tog bara några få bilder på det som skapades, kan bjuda på bilder från halsbanden jag gjorde.

 
Små flaskhalsband är och har varit något som dyker upp rätt ofta här på nätet. Jag blir så fascinerad av tanken på att fylla en liten liten flaska med något kärt och viktigt som en sedan kan gå runt med. I den här flaskan fick en lapp med: Live, laugh, love och ett litet hjärta. Inte särskilt nöjd kanske med innehållet, men desto mer med att jag satte en av mina finaste knappar på toppen.
  Flaskorna har jag funnit på återvinningscentralen, knappen har jag fyndat hemma i Örnboet på en loppis, pinglan är också från en sådan men den ligger här i Helsingfors. Snöret är hampa men dessvärre nyinhandlat.
 
Vill ni ha ett litet flaskhalsband med något fint så gör jag och ger gärna bort med ett litet brev, kanske för Pay it forward -15?
 
 
Det här är lite speciellt för mig. Det är en hjärtformad sten som jag hittade vid Nämförsen under Urkult förra året, min allra käraste festival. Runt den har jag lindat och knytit fast hampasnöre och därefter har jag en knapp som jag även den har fyndat på seccis hemma i Ö-vik. Pärlan är från ett armband som min lillasyster fick från en bokklubb vi prenumerade på under sista barnåren. Låset är återvunnet från ett gammalt halsband och kedjan likaså. Det känns himla fint att kunna bära saker som kommer hemifrån, det känns inte lika långt borta då.
 
Himla fin helg! Nu måste jag ta ut kikärtsnuggetsen ur ugnen..

Ha en fin kommande vecka!
/Ida

Kommentarer
Postat av: Ida | the sky under the sea

Fint ju! Gillar den fornnordiska känslan det nedre halsbandet ger, och såklart att det har en personlig betydelse :)

Svar: Jaaa, det var det :) Tänkte att i sommar när jag är hemma i Örnboet skulle en kunna styra upp nåt liknande, eller egentligen vad som helst kul. Under sommaren är ju allt möjligt. Åh, tack så mycket! :)
Ida

2015-03-19 @ 23:05:55
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0