2. Monthly makers - Återbruk

Den här månadens tema för Monthly makers är återbruk!
Något som jag gör för det mesta när jag skapar och som jag gärna drar till det nästan yttersta. Älskar att återanvända och ge nytt liv åt saker, helst utan att måla eller limma dem alltför mycket. Det känns så himla bra att slippa slängidealet.

Den här månaden blev en värdelös byrå till en prima bokhylla. Jag skruvade bort handtagen och stålstängerna på sidorna och ställde dem ovanpå en annan (inte lika värdelös) byrå. Inte så dumt va?


 
Nu slipper mina stackars böcker, skivor, sällskapsspel och filmer bo under skrivbordet :)

Sen har jag målat med överbliven saft från blåbären. Ni vet när man har en skål med bär och det bara blir en liten pöl kvar när allt ätits upp? Det kan användas!
Av blåbären blev det en sådan här härlig lila (det ljusare, mer röda, har inte hunnit torka ännu):

 
Har dessutom lånat från bibblan en bok om naturlig färgning. Spännande, får se vad där finns för tips och idéer.
 
Det blev även en del smyckesskapande för PIF 2014 och för korten skrevs det med blåbär.
För Pay it forward 2015: Vill ni få en present på posten av mig under det här året? Skriv ett mejl med er adress till aidu.blogg@live.se!

 

Och nu, för er dreadshatare; ni kan hoppa över detta.
  Jag har gjort dreads av mitt eget hår! Har nämligen samlat ihop hår när jag har borstat det. OMG SÅ JÄVLA VIDRIGT!!!! kanske ni tänker. Något som t.om. min pojkvän tycker är lite äckligt, trots att han själv har dreads..
 
Det är ba hår och dessutom mitt eget, tänk jag. Har man naturliga dreads så är det ju samma hår som bildar tovorna, som annars skulle ha lossnat. Så, är ju samma sak ;)
   När jag var liten såg jag en gång på TV om en konstnär som gjorde släktträd av olika människors hår, så det finns underligare saker att hitta på (även fast jag själv nog inte skulle göra ett sådant..)
  
Först har jag tovat ihop håret med virknål och "rullning" mellan händerna. Därefter våttovade jag dem och till sist satte jag pärlor och annat fint från gamla smycken. Två av pärlorna är från Gene Fornby, vilket var ett museum utformat som en riktig järnåldersby, ett av mina absoluta favoritställen när jag var barn.

Nåja, såhär blev resultatet:
 
 
 
 Vad har ni skapat under den här månaden?

För alla Monthly makers bidragen under februari, se kommentarerna till det här inlägget (och självklart klistra in en länk till ditt eget bidrag, eller tagga en bild på instagram med #monthlymakers)
 
Ha det fint!
/Ida
 

RSS 2.0