T.

Du är tillsammans med?  Tuomas, uttalas Toåmas på svenska ;)

Och varför det? För att jag är kär i honom och för att jag inte känner någon annan som lär mig och peppar mig så mycket. Med honom känner jag mig inte bunden till att följa något som jag inte vill i mitt liv.

 

 


Var möttes ni?
På Virgin oil i Hesa under gratisfestivalen Världen i byn.  Den här låten spelades live då och jag trodde han var sju år yngre än vad han var. Han hade korta dreads och jag ville bara lära känna någon bra typ efter att ha varit på finnamigsjälvresa i Esbo.

 

 

 

 Var hade ni er första dejt? Hm, öh. Jag var tillsammans med Sven när vi träffades. Det var helt sjukt jobbigt, kan inte påstå att vi dejtade. Den första gången vi sågs på tumanhand efter klubbkvällen köpte han sallad med äcklig getost och vi kom fram till att ingen av oss tycker om det. Vi gick också till Domkyrkan och krigsmuseet, åt kinamat och en okänd man talade med oss. Vi träffades under den där våren några gånger och mitt hjärta var i tusen bitar varje gång av förvirring och snurriga känslor.
 
 
 Var kysstes ni för första gången och hur var det? Vid Alppipuisto, där det finns ett räcke. Well, jag var tillsammans med S, så jag kände mig avskyvärd, men också så lättad. Det var som att alla knutar av magont öppnades upp.

Har han fått något smeknamn av dig? Nå inget särskilt orginellt, jag använder ganska vanliga; kulta (betyder guld) och rakas (älskling). Får kanske hitta på något på svenska.

 

 

Hur gammal är han? Han fyller 28.

Älskar du honom? Jaaaaaaaaa, massor.

Har du roligt med honom? Ja, vad vore det annars för vits? Vi hittar på olika äventyr emellanåt. 

 

 

 Skulle du kunna bo med honom? Bor med na, men han e int hemme så mycket nu. Åtminstone accepterar han mitt kreativa kaos X))

Beskriv honom med tre ord? miljökämpe, fantastisk, filosof

 

 

Får han dig att skratta? Jadå. 

Vad för slags filmer ser ni på ihop? Well, dokumentärer om samhället eller resor. Eller klassiker som jag missat totalt, vi såg även hela muminserien tillsammans på finska.

Får du fjärilar i magen när du ser honom? Ibland, kanske oftare om vi är ifrån varandra.

 

 

Vad är det sötaste han gjorde sist? Han sa: - Ska vi inte flytta hit till Pyhäjoki? update: - jag tänker nog köpa en husvagn.

Om han hade samlat på något vad hade det då varit? tatueringar från olika länder.

Nämn något du brukar göra som han inte tycker om? hm.. när jag gnäller på honom.

Vad är det finaste du fått av honom? All kärlek, stöd, frihet och peppande.

 

 

 

Planerar ni framtiden ihop? Ja, inte överdrivet långt, men en del saker inom ett år eller två sådär.

Skulle han bli en bra pappa? Det tror jag.

Vad gjorde ni senast ni träffades? Vi satt i en roddbåt, sov, åt havtorn och hånglade en del.

Vad gör han när han inte är med dig? klättrar i träd och demonstrerar ungefär.

Vem håller i fjärrkontrollen? VI HAR INGEN för jag/vi hatar tvn mer än allt annat.

Har ni samma musiksmak? haha, nja. Jag lyssnar på allt möjligt skit, han orkar inte riktigt med allt det ;) Och jag orkar inte alltid med massa deep hiphop..

Är han romantisk? Ja, men verkligen inte på nå mainstream vis. "Rosor odlas i Afrika av det vatten som de skulle kunnat ha druckit och odlat deras mat med, fuck capitalism, blommorna har det bättre om vi ser på dem där de växer ute i det fria osv. "

 

 

 

 

Stöttar han dig med dina drömmar och mål? Ja, mer än någon annan, mer än jag själv för det mesta också.

Kan han laga mat? Ja, han är superbra på att laga mat.

Är han envis?
Well, han satt i ett träd i över en vecka (och hade nog suttit längre..) med några dagars hungerstrejk.. döm själv.

Han sitter framför tv:n, vad tittar han på? nån jädrans bra dokumentär eller nåt upplopp. Möjligtvis värdelösa gamla filmer hemma i Sverige under julen. Vi har ingen tv så.

Nämn en maträtt han inte gillar? Tonfisk och pesto.

Ni ska gå ut och äta och dricka vad beställer han? Beror på var vi är, vegetariskt iaf. Något starkt och kanske oftast; Pizza?

Har ni varit utomlands tillsammans? Jao, i Portugal på Boom och Italiens Venedig <3 och Sverige, men det är ju hemma, så det räknas väl inte.

 

 

Hur länge har ni varit tillsammans? 867 dagar idag! så, 2 år och fyra månader ungefär.

Har han någon gång sagt nåt som sårade dig riktigt mycket? Det var något jag blev riktigt sur och ledsen över, men jag minns inte ens vad. Tror det var något som jag tolkade som otroligt ojämställt och han hade inte alls fattat att det var sårande. Mamma skrattade också när jag berättade för henne.... X))))

Vad bråkar ni mest om? Vi bråkar inte direkt. Jag blir mest less på att det är så himla stökigt emellanåt hemma, men, det har blivit bättre och nu är jag ju en del ensam så är mitt egna kaos för det mesta, haha.

Vilket är ert bästa minne? Åh, vad svårt.. Om jag nu bara väljer ett så får det bli när vi var i en av vandringsstugorna med 100 meter till källvatten och inga andra i närheten. Där hade jag kunnat stanna ett tag.

Vem sa först, ''jag älskar dig''? Minns inte. Tror det var han.


RSS 2.0